ContactReikiDeekshaTachyonQuantum TouchQuantum Allergy

Elise van der Voort
Het verhaal van Usui
Reiki-cirkel
Lichtwezenessences
Inwijdingen

Tijdens de inwijding worden de energie kanalen voor de Reiki energie geopend. Tegelijkertijd krijg je een bescherming mee tegen het overnemen van negatieve energieen van de mensen die je gaat behandelen. De initiaties zijn een rituele handeling met symbolen en bepaalde bewegingen. Deze rituele handeling is het "erfgoed" van Reiki en is overgeleverd vanaf Usui. Bepaalde elementen eruit zijn waarschijnlijk al veel ouder dan Usui.

De meester voert het ritueel uit. Ook de meester is in dit geheel niet meer dan een instrument, hij/zij verzorgt niet zelf de Reiki inwijding. Net zoals je bij een behandeling energie doorgeeft, zo doet de meester dat ook bij een inwijding. Je kunt de inwijding zien als een speciale Reiki behandeling. Het inwijdingsritueel wordt ook wel gezien als een versterking van de band tussen het Ego en het Zelf van de mens.

Er zijn 3 verschillende graden in Reiki.

De 1e graad is vooral een kennismaking met Reiki, het Reiki  kanaal wordt geopend door 4 inwijdingen en daarna kun je via  verschillende handposities gebruiken op jezelf en anderen om Reiki te laten stromen.

De 2e graad is alleen toegankelijk voor degenen die zich in de  Reiki-kracht wensen te verdiepen, nadat ze reeds een eerste-  graadsinwijding kregen. Tussen de eerstegraadsinwijding en de tweedegraadsinwijding hoort in de regel een termijn van minimum 3 maanden te zitten. Deze periode is nodig om een    nieuw evenwicht te krijgen na de ontwikkeling die door de 1e    graad in gang is gezet. De 2e graad versterkt de genezende       kracht van de 1e graad. Er worden 3 symbolen gebruikt waardoor dat je o.a. kunt helen op afstand en er heling kan gebeuren naar het verleden en de toekomst toe. Met de 2e graad kun je ook heling sturen naar de achtergrond van je fysieke klacht terwijl de 1e graad voornamelijk op lichamelijk vlak werkt en niet op de achterliggende oorzaak. De 2e graad wordt ontvangen door 1 inwijding.

De 3e graad is het masterschap en door deze inwijding en de  nieuwe symbolen die je leert kun je anderen inwijden en krijg je nog wat extra helende kracht mee. Het masterschap is voornamelijk voor die mensen die hun leven willen geven aan Reiki en het inwijden en opleiden van anderen. Het hele proces  van 1e tot 3e graad kan je best zien over een termijn van 3 jaar   maar dat is voor iedereen anders en is dus zuiver een richtlijn.ContactReikiDeekshaTachyonQuantum TouchQuantum Allergy